• Banner
  • Banner

Aangeboden: Start nieuwe Restultaatgroep Anders Afvallen

Er zijn nog enkele plaatsen vrij.
In september start in Peel en Maas de nieuwe groep ‘Anders Afvallen’ met als doel een blijvend resultaat in de vorm van een gedragsverandering. Anders dan alle programma’s die mensen kunnen volgen om af te vallen draait het bij Karin Maessen van Praktijk Twister en Ine Jacobs van de Running company om inzicht in je eigen gedrag.
Er worden GEEN calorieën geteld maar het draait om bewustwording. Waarom leef ik zoals ik leef? Hoe komt het toch dat ik telkens teveel eet of te ongezond, terwijl ik weet dat het slecht voor me is? Waardoor beweeg ik te weinig? Hoe krijg ik me opgepakt om te gaan bewegen? Wat is ontspanning voor mij?
Allemaal vragen die in dit intensieve programma aan bod komen.
Je staat er niet alleen voor
De leefstijlaspecten voeding, beweging, ontspanning en stress worden in een groepsprogramma besproken. Sleutelwoorden hierin zijn: herkenning, teamspirit, ervaringen delen, kennis, inzichten krijgen en samen bewegen op je eigen niveau. In drie maanden tijd wordt aan je gestelde doelen op alle leefstijlgebieden gewerkt.
Hoe ziet het programma eruit?
Op 2 vaste momenten in de week, (donderdagavond tussen 19.00 en 21.30 uur en zondagmorgen tussen 9.30 en 12.00 uur ) wordt een groepsgesprek en beweegtraining aangeboden op en rondom het Thyas complex te Panningen. Dit zijn maar liefst 20 trainingsmomenten.
Deze sessies worden verzorgd door professionals op het gebied van voeding, gedrag en beweging en duren in totaal 2,5 uur per bijeenkomst. Op donderdag zal vooral het eetgedrag centraal staan. Uitgangspunt is een individueel, bewust leef- en eetprogramma op maat, zonder calorieën te tellen, shakes, pillen of poeders maar mét puur en eerlijk eten. Daarna volgt een trainingsuur waarin gewerkt wordt aan de basisconditie in de vorm van spierversterkende oefeningen, rompstabiliteit en uithoudingsvermogen. Naast deze 2 contactmomenten in de week ga je ook thuis aan de slag met huiswerkopdrachten en leer je de opgedane kennis in de praktijk brengen.

Individueel én in de groep
Het programma begint met een individuele intake om de beginsituatie vast te stellen. Gedurende het traject ga je heel effectief aan je doelen werken. Aan het einde van het traject volgt een eindmeting, zodat je vooruitgang duidelijk wordt.
Voor wie is dit programma geschikt?
Geschikte kandidaten m/v zijn mensen met (flink) overgewicht en / of diabetes, die het maar niet lukt om hun leefstijl onder controle te krijgen. Denk aan emotie-eters, stiekem eten of eetbuien. Maar ook mensen die kapot zijn na een werkdag en zichzelf niet kunnen motiveren om te bewegen. Of ouders met jonge kinderen die het maar niet lukt om aan zichzelf toe te komen. Dit traject komt in aanmerking voor vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering. Meer informatie hierover is te vinden op de site van Praktijk Twister.

Twijfel je of je tot deze doelgroep behoort of past het programma niet volledig bij je, er zijn ook andere individuele en- groepsmogelijkheden om aan je gedrag en gewicht te werken. Praktijk Twister (info@praktijktwister.nl) / 06-50969637 of Running company (info@running-company.nl) / 06-38925468


Heeft u interesse? Neem dan contact op met de ZZP'er met de onderstaande formulier!

Om een bericht te kunnen sturen dient u ingelogd te zijn.